Vyzkoušejte si řadu vestavných spotřebičů iQ700. Více času na důležité věci – díky technologii varioSpeed.

Nová řada vestavných spotřebičů Siemens IQ700 představuje mnoho výjimečných funkcí, které vzhledem ke stále komplexnějšímu a mobilnějšímu způsobu každodenního života nabízejí zjednodušení, kratší čekání a větší flexibilitu. Jedinečná je však i svým designem. Všechny trouby včetně parních i mikrovlnných mají jednotný, 96 mm vysoký čelní panel, díky němuž lze jakékoliv spotřebiče s výškou 60 a 45 cm navzájem kombinovat bez nutnosti kompromisu a bez ohledu na funkce.

Stejná výška panelu byla hlavním požadavkem na realizaci dokonalosti v designu nových vestavných spotřebičů. Čelní panel s duální zónou je více než jen ztělesněním jedinečného designového prvku vestavných spotřebičů Siemens, představuje zároveň středobod funkčnosti celé řady produktů IQ700. Sofistikované uživatelské rozhraní je charakterizováno tím, jakým způsobem se zaměřuje na jednotlivé funkce každého spotřebiče – jeho cílem je zachovat co nejjednodušší obsluhu.

Nesčetné možnosti kombinací
Součástí kvalitního vestavného řešení produktové řady IQ700 je důsledná horizontální orientace nerezového a chromového lemování. Díky němu je možné dokonale kombinovat nejrůznější spotřebiče ve všech směrech bez dalších instalačních prvků. Ať už vedle sebe umístíte tři kompaktní spotřebiče s ohřevnou zásuvkou nebo spotřebiče vysoké 60 či 45 cm uložíte jeden na druhý, vždy budou skleněným povrchem navzájem dokonale propojeny v jednotný celek. Vytvoří tak bezchybné panorama, které se rozprostírá všemi směry.

TROUBY SIEMENS

Pro kratší čas přípravy jídla
Trouby nové řady IQ700 jsou vybaveny dvěma novými, velmi praktickými funkcemi. Pro rychlejší přípravu jídla byla vyvinuta funkce varioSpeed, díky níž je možné celkový čas přípravy pokrmu zkrátit až o 50 procent, přičemž kvalita jídla zůstane zachována. A to vše jen stisknutím jednoho tlačítka. Většina vestavných trub z této produktové řady má navíc i novou funkci coolStart, díky níž je možné připravovat mražené pokrmy bez nutnosti předehřívání trouby.

Nové interaktivní dotykové TFT displeje
Také TFT displej pečících trub prošel inovací. Má vylepšený kontrast, je vícebarevný s vysokým rozlišením a díky jasnému textu je výborně čitelný. Je vybaven jednoduchým interaktivním ovládáním s grafikou ve vysokém rozlišení. Ve spojení s intuitivní navigací činí nový displej ovládání pečících trub jednodušším než kdykoliv předtím.

I trouba se umí sama vyčistit
Nová řada Siemens IQ700 je charakteristická nejen designem, ale i výjimečnými funkcemi. Jednou z praktických, i když ne zcela nových funkcí trub, je jejich samočištění pyrolýzou activeClean, které se spustí pouhým stiskem jediného tlačítka. Trouba vybavená touto funkcí se vyčistí sama bez vaší námahy, a to při teplotě až 480 °C. Jde o nejúčinnější a zároveň nejpohodlnější způsob celkového vyčištění celého vnitřního prostoru trouby, díky němuž bude trouba vždy zářit čistotou a vypadat jako nová. Trouby navíc disponují novými teleskopickými výsuvy, které byly navrženy tak, aby je bylo možné při čištění pomocí funkce activeClean ponechat v troubě. Před čištěním je tak není nutné z trouby vytahovat, jak bylo doposud nutné.

ODSAVAČE PAR SIEMENS

Tiché a výkonné odsavače par
Každá kuchyně je odlišná, ať už velikostí, nebo designem. Široké portfolio vzhledově lákavých odsavačů par Siemens otevírá nové možnosti pro kuchyňský design. Od inovativních výsuvných odsavačů par, které je možné stáhnout zpět do pultu po dokončení vaření, až po klasické nástěnné odsavače a neviditelné větrací moduly. Inovativní řada je zároveň i designově vhodná k nové produktové řadě vestavných spotřebičů IQ700.

Stačí jeden dotyk
Díky inovativním funkcím touchSlider a touchControl lze docílit požadovaného nastavení jednoduše pomocí dotyku, resp. pohybem prstu. K dispozici jsou tři standardní a dvě intenzivní funkce, jedna funkce Boost a jedna automatická funkce. Ukazatel nasycení tukového filtru, aktivního uhlíkového filtru a filtru airClean ukazuje stav jednotlivých filtrů, a vy tak můžete na první pohled vidět, zda a zároveň který z filtrů musí být vyměněn.

Nový kaskádovitý tukový filtr
Inovativní tukový filtr dosahuje díky umístění dvou po sobě jdoucích vrstvách filtru účinnosti filtrace až 99 procent tukových částic z odsávaných tukových výparů. Inovace Siemens přináší na trh kombinaci nejlepších hodnot filtrace a vysokého výkonu, přičemž běžné filtrační systémy dosahují účinnosti přibližně jen 80 procent. Tento filtr je snadno omyvatelný, stačí ho jen vyjmout a umýt v myčce nádobí.

Kvalitní a efektivní
Odsavače par jsou vybaveny novými LED moduly s dlouhou životností a svítivostí vyšší až o 45 procent, to vše při spotřebě energie nižší až o 85 procent. Díky inovativnímu senzoru vzduchu, který automaticky přizpůsobí výkon odvětrávání dle množství a intenzity zašpinění páry, se po 10 minutách od skončení vaření odsavač automaticky přepne do režimu ventilátoru, aby se vzduch v kuchyni vyčistil. A díky novému patentovanému obvodovému odsávání absorbují tyto spotřebiče při odvětrávání více než 90 procent tuků z kuchyňských výparů, tedy mnohem více než běžné odsavače par.

VESTAVNÉ MYČKY NÁDOBÍ SIEMENS

Nový barevný textový TFT displej
Díky novému TFT displeji je obsluha myčky opravdu velmi intuitivní. V plně vestavných myčkách se displej nachází na vrchní hraně dvířek, ve vestavných myčkách na vrchní straně dvířek nebo na předním panelu. Díky funkci timeLight je možné vidět ukazatel zbytkového času, chybových hlášek a průběhu programu, aniž byste museli dvířka otevírat, a to přímo na podlaze. Projekce je dobře viditelná v jakémkoliv čase a na jakékoliv podlaze. Funkce emotionLight zase pomocí dvou LED žárovek, umístěných v horní hraně spotřebiče, rozsvítí po otevření dvířek vnitřek myčky a ponoří nádobí do příjemného modrého světla, které se po zavření dvířek opět vypne.